HEDEF YKS

Üniversiteye Doğru Hedef YKS  Projesi nedir?

23.10.2023 103

-        Üniversiteye Doğru Hedef YKS  Projesi, öğrencilerin akademik başarılarını artırmaya ve yükseköğretim kurumları sınavına hazırlık sürecini desteklemeye yönelik bir çalışmadır.

-        Proje ile Anadolu imam hatip liselerinde yürütülen akademik çalışmalar, yükseköğretime hazırlık faaliyetleri ve kariyer planlama süreçleri hakkında istişare ve değerlendirmeler yapmak; saha ziyaretleri gerçekleştirerek kurumsal rehberlik faaliyetleri yürütmek; bilgi, tecrübe ve iyi örnek paylaşımında bulunmak; okullarla birlikte gelişim planları hazırlamak, uygulanmasını sağlamak ve takibini yapmak; öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, yükseköğretime hazırlık süreçlerine katkı sunmak, bu süreci etkili ve verimli hale getirmek amaçlanmaktadır.

-        Projenin hedef kitlesi Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim görmekte olan 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır.

-        Projeye,  81 ilden 1654 Anadolu imam hatip lisesi dâhil edilmiştir.

-        Proje, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından aylık olarak hazırlanan ve Ek 1’de yer alan “eylem planları” çerçevesinde yürütülecektir.

-        Projenin yürütülmesinde il/ilçe millî eğitim müdürlüğü din öğretimi şube müdürlükleri ve ilgili okul müdürlükleri sorumludur.

-        Akademik Takip Komisyonu tarafından eylem planları çerçevesinde okulun üniversiteye hazırlık programı hazırlanır.

-        Okulun üniversiteye hazırlık programının yürütülmesinden Akademik Takip Komisyonu öncelikle görevli olmakla birlikte komisyonda görev almayan idareci ve öğretmenlerin çalışmalara katılmaları ve görev üstlenmeleri esastır.

-        Eylemlerin gerçekleşme durumları, saha ziyaretleri ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sisteminde bulunan “Hedef YKS Üniversite” modülü (http://dinogretimi.meb.gov.tr/Akademik.aspx  ) üzerinden takip edilecektir.

Kaynak: Din Öğretimi Genel Müdürlüğü